На семінарі-тренінгу у Києві

З 19 по 21 вересня у Києві відбувався семінар-тренінг для педагогів за тематичним курсом «Мікрокомп’ютер Raspberry Pi – інструмент дослідника».
Участь у семінарі взяли 15 керівників секцій «Комп’ютерні науки» Малої академії наук з різних областей України, серед яких був керівник секції «Internet-технології та WEB-дизайн» Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Знам’янської райдержадміністрації, кандидат педагогічних наук, Віктор Слюсаренко. Семінар-тренінг проводили кандидати технічних наук, доценти радіотехнічного факультету НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» Сергій Могильний і Віталій Мосійчук, а також студентка 6 курсу радіотехнічного факультету НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського» Лідія Оркуша.

Зазначимо, що у вересні цього року у Малій академії наук в Києві відбулося відкриття експериментальної лабораторії Ex Lab. Ex Lab – це сучасна науково-орієнтована лабораторія для молоді, яка забезпечує навчання через експериментальні дослідження, пізнавальні лекції та живе спілкування з відомими українськими вченими і молодими науковцями. Вона охоплює 4 лабораторії: біологічну, хімічну, математичну, IT та робототехніки. Саме на базі новоствореної лабораторії робототехніки і відбувався вищезгаданий семінар-тренінг.
У трьохденній термін учасники семінари мали можливості отримати перші знання про мікрокомп’ютер Raspberry Pi, на лабораторних заняттях – навички роботи з Raspberry Pi. На завершальній стадії семінару-тренінгу Віталій Мосійчук та заступник директора Малої академії наук України з навчально-виховної роботи Тетяна Піщеріна вручили присутнім сертифікати учасника навчально-тренувальних занять з курсу «Мікрокомп’ютер Raspberry Pi – інструмент дослідника» в рамках Всеукраїнського науково-освітнього проекту «Впровадження інноваційних освітніх технологій у системі МАН України».

Детальніше про мікрокомп’ютер Raspberry Pi можете прочитати на цьому сайті.