На матчі «Динамо» – «Астана»

Так склалося, що 20 вересня перебував у Києві. У цей день на стадіоні «Олімпійський» відбувався матч першого туру ліги Європи «Динамо» (Київ) – «Астана» (Казахстан).

То ж чому не скористатися можливість відвідати цей матч. І ось з товаришем Анатолієм з Чернігова (разом на той час були на семінарі-тренінгу) ми відправилися на стадіон. Після кількох хвилинного пошуку кас ми не довго перебуваючи у черзі придбали квитки на сектор 76. На трибуну пішли ще за годину до стартового свистка. Ці 60 хвилин промайнули досить швидко. І ось почалася гра. Кияни зустрічі розпочали досить впевнено і вдалося забити швидкий м’яч – до взяття воріт призвела зразкова атака господарів, яку більярдним ударом завершив Віктор Циганков. Далі ще кілька хвилин впевненої гри господарів, а потім були дитячі помилки на своїй половині полі. Одна з них призвела до виходу один на один з голкіпером «Динамо», але підстрахував захисник киян. Та вже після подачі з кутової позначки «Астана» зрівняла рахунок. До перерви була рівна гра. А на останній компенсованій хвилині тайму киянами знову вийшли вперед – Денис Гармаш скористався помилкою голкіпера суперника. У другому таймі господарі стали грати у більш безпечний футбол, намагаючись втримати переможний рахунок. Хоча і за цієї гри у киян були моменти, у яких мали забивати третій м’яч у ворота гостей (не реалізували моменти Віталій Буяльський і Денис Гармаш). Натомість у компенсовані хвилини матчу гості зрівняли рахунок – знову кияни програли «другий поверх»). І ось так настрій за 5 хвилин до завершення гри змінився на негативний. Глядачі на стадіоні почали залишати трибуни. То ж матч завершився внічию 2:2, на яку казахстанська команда не награла. Все ж київське «Динамо» краще грало, більше мало моментів, але були провальні епізоди гри, які і вплинули на підсумковий рахунок матчу.
Може було краще не думати про збереження переможного рахунку, а більше контролювати м’яч (суперник більш втомився) та створювати моменти (а може б ще забили).